Stappenplan

Om te beginnen moet u eerst bepalen om hoeveel asbest het gaat. Heeft u meer of minder dan 500 kg of 35m² asbest? Asbest weegt ongeveer 14 tot 16 kg per vierkante meter.

Heeft u minder dan 500 kg asbest en wilt u dat verwijderen en/of afvoeren? Dan bent u verplicht eerst een melding te doen bij uw gemeente.
Daarna kunt u het asbest in één van onze asbestzakken bij ons aanleveren.

Klik hier om een afvalstroomnummer aan te vragen wanneer u als bedrijf wilt storten.
Klik hier voor gekeurde asbestzakken.

Heeft u meer dan 500 kg asbest dan mag u het asbest niet verwijderen en vervoeren. Allereerst heeft u een asbest inventarisatierapport nodig. Dit rapport bepaalt o.a. of het om asbesthoudend of asbestvrij materiaal gaat.

Klik hier voor een gecertificeerd bedrijf bij u in de buurt om een inventarisatierapport aan te vragen.

Als het materiaal asbesthoudend is dan kunt u d.m.v. het asbestinventarisatierapport een offerte bij ons aanvragen. Na akkoord zullen wij er voor zorgen dat het asbest veilig en verantwoord door gecertificeerde werknemers word verwijderd en afgevoerd.

Klik hier om een offerte aan te vragen.

Wanneer het materiaal asbestvrij is dan kunt u dat (zonder asbestzak) bij ons aanleveren. Het is dan wel verplicht om het originele rapport mee te nemen. Indien gewenst kunt u een kopie voor uzelf bewaren.

Indien u wel asbestvrij materiaal maar geen rapport in bezit heeft dan moet het asbest in een asbestzak aangeleverd worden. Dat betekent dat het asbest op de vrijgekomen plek ingepakt moet worden. Dat kan dus niet bij ons op het terrein, ook niet wanneer het asbest in (landbouw)plastic verpakt is. Als u denkt dat het pakket niet stevig genoeg is adviseren wij om een pallet te gebruiken.

Klik hier voor gekeurde asbestzakken.

Voordat u gaat slopen bent u verplicht om een sloopmelding te doen bij uw gemeente. Ook hier heeft u het inventarisatierapport voor nodig. Op www.omgevingsloket.nl kunt u ook zelf een aanvraag of een vergunningcheck doen.

Komt u er niet goed uit of wilt u meer uitgebreide informatie over asbest en de regelgeving?

Klik hier voor alle informatie over asbest.
Klik hier voor onze contactgegevens, wij staan u graag te woord.